Telegraf.rs vaskrsnuo glumca Ljubišu Samardžića


Portal Telegraf.rs objavio je sinoć lažnu vest pod naslovom “Nikad zaboravljeni. Ljubiša Samardžić se uz zajedničku sliku sa sa snimanja “Nebeske udice” oprostio od Nebojše Glogovca. (FOTO)” koju je potom uklonio sa svog sajta.

To što je Telegraf.rs tvrdio nije moglo da se dogodi, jer je glumac Ljubiša Samardžić preminuo 8. septembra prošle godine, pa je sasvim jasno da pet meseci kasnije nije mogao da se oprašta od kolege Nebojše Glogovca, koji je zbog bolesti preminuo juče.

Čim je vest objavljena bilo je jasno da je laž na koju smo želeli da ukažemo, pa smo sačuvali screenshot naslova i početka teksta pre nego što je uklonjena.

Screenshot sajta Telegraf.rs

 

Screenshot sajta Telegraf.rs

Kao što se vidi na slici, Telegraf.rs je u tekstu otišao korak dalje u bizarnosti i napisao kako je popularni “Smoki” (pokojni Ljubiša Samardžić) “vidno potresen zbog preranog gubitka jednog od omiljenih srpskih glumaca”. Ovo bi moglo da se dogodi eventualno u filmu koji se bavi paranormalnim pojavama, jer novinari ove redakcije sigurno nisu mogli da vide potresenog pokojnika.

Od jutros ta stranica na sajtu Telegraf.rs izgleda ovako:

Screenshot sajta Telegraf.rs

Međutim, ostao je trag da je ona postojala.


Telegraf.rs verovatno je želeo da u vesti ima još jedno veoma poznato glumačko ime koje će privući veliki broj poseta sajtu, ali je prevideo da će ljudi koji čitaju vesti na internetu na to i da reaguju, jer se radilo o čoveku koji je poput Glogovca uživao veliku popularnost i poštovanje.

Takođe, ovo je još jedan slučaj zloupotrebe tuđeg imena i nesreće zarad klika.

 

Autorka: Vanja Đurić

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA