Tvit Borisa Džonsona o fudbalu „Informer“ protumačio kao političku poruku


Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog niza neslaganja sa drugim članovima izvršne vlasti oko strategije za Bregzit. Tvit o svojoj odluci postavio je večeras u 19.29h, i pritom naveo da mu je bila čast da bude šef diplomatije. Priložio je i fotografiju dva lista papira na kojima detaljno obrazlaže razloge takvog poteza.

U vesti postavljenoj danas u 16.27, „Informer“ na svom portalu izveštava da je Džonson podneo ostavku, uz prenet tvit koji je objavljen dva dana ranije, odnosno 7. jula, nakon završetka utakmice Engleska – Švedska u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Džonson u citiranom tvitu navodi „It’s coming home“, uz zastavu Engleske i heštegove #proud (ponosan) i #ENGSWE (Engleska – Švedska). Time nedvosmisleno iskazuje svoju želju da se trofej „vrati kući“, odnosno u zemlju iz koje je fudbal potekao.

Međutim, „Informer“ je ovaj tvit, očigledno navijački i očigledno napisan dva dana pre podnošenja ostavke, protumačio kao Džonsonovu političku poruku, uz objašnjenje „Džonson je na Tviteru objavio da se vraća kući“.

FN Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA