Ministar nije rekao da smo narod ludaka, već da rijalitiji mentalno uništavaju narod


Vlasnik TV Pink Željko Mitrović u otvorenom pismu ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću, koje se danas emituje u informativnim emisijama ove televizije, dovodi javnost u zabludu dezinformacijom da je ministar nazvao građane Srbije „narodom ludaka“.

Povod za otvoreno pismo bilo je Vukosavljevićevo gostovanje na tribini „Je li stvarno lepše sa kulturom“, održanoj u Beogradu juče, 17. septembra. Ministar je tom prilikom izjavio da „ovo nije narod ludaka“, da su „rijaliti programi sramota za medijsku scenu“ i da „duhovno i mentalno uništavaju jedan narod“.

Iako u najavi otvorenog pisma novinarka TV Pink i sama konstatuje kako je Vukosavljević rekao da „ovo nije narod ludaka“, Željko Mitrović – koji ministra naziva glupom i površnom neznalicom – izvrće značenje rečenice i navodi sledeće: „Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to narod ludaka, onda on nije nikakav ministar već inkvizitor savremenog doba“.

U odgovoru na otvoreno pismo ministar je ukazao na to da je Mitrović manipulisao njegovim citatom. „Nadam se da su kognitivni kapaciteti gospodina Mitrovića bili samo trenutno u krizi, kada mi je pripisao upravo suprotno od onoga što sam rekao. Dakle, uz nadu da je kriza bila prolaznog karaktera, obaveštavam ga da sam rekao da Srbi NISU narod ludaka, uprkos njegovim višegodišnjim zapaženim naporima da tu činjenicu promeni“, navodi Vukosavljević.

Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA