Zakazali „izvori“ Večernjih novosti: Kosovo juče nije dobilo vojsku, niti je bilo haosa na Ibru


Uprkos najavama Večernjih novosti, Priština juče, 28. novembra, na Dan albanske zastave, nije promovisala vojsku, niti je otvoren put preko Ibra.

Kako su Novosti „saznale“ iz nezvaničnih izvora, svečanost povodom Dana albanske zastave trebalo je da bude rezervisana i za promociju kosovske vojske: „Priština će vojsku Kosova promovisati 28. novembra i uz podršku NATO deblokiraju put preko Ibra. Guraju prst u oko Srbima, računaju na sukob ograničenog karaktera“, navodi se u tekstu.

Naslovna strana Večernjih novosti, 1. novembar 2018.

Novosti su najavile sednicu parlamenta na kojoj je trebalo da budu usvojene konačne verzije zakona o Kosovskim bezbednosnim snagama, ali to se nije desilo.

Sličnu vest, pozivajući se na Večernje novosti kao izvor, preneli su i pokrajinski javni servis Vojvodine RTV, novinska agencija Tanjug, portal Srpskog telegrafa Republika,  Informer, ALO!, Kurir, B92.net i drugi portali.

Portal Večernjih novosti, kao i većina drugih, nekoliko dana pred Dan albanske zastave javlja da Kosovo ipak neće dobiti vojsku 28. novembra.

Darija Stjepić, Fake News Tragač

 

Naknadna napomena (12. jul 2023): Portal Kurira uneo je adekvatnu ispravku.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA