Zakazali „izvori“ Večernjih novosti: Kosovo juče nije dobilo vojsku, niti je bilo haosa na Ibru

Uprkos najavama Večernjih novosti, Priština juče, 28. novembra, na Dan albanske zastave, nije promovisala vojsku, niti je otvoren put preko Ibra.

Kako su Novosti „saznale“ iz nezvaničnih izvora, svečanost povodom Dana albanske zastave trebalo je da bude rezervisana i za promociju kosovske vojske: „Priština će vojsku Kosova promovisati 28. novembra i uz podršku NATO deblokiraju put preko Ibra. Guraju prst u oko Srbima, računaju na sukob ograničenog karaktera“, navodi se u tekstu.

Naslovna strana Večernjih novosti, 1. novembar 2018.

Novosti su najavile sednicu parlamenta na kojoj je trebalo da budu usvojene konačne verzije zakona o Kosovskim bezbednosnim snagama, ali to se nije desilo.

Sličnu vest, pozivajući se na Večernje novosti kao izvor, preneli su i pokrajinski javni servis Vojvodine RTV, novinska agencija Tanjug, portal Srpskog telegrafa Republika,  Informer, ALO!, Kurir, B92.net i drugi portali.

Portal Večernjih novosti, kao i većina drugih, nekoliko dana pred Dan albanske zastave javlja da Kosovo ipak neće dobiti vojsku 28. novembra.

 

Darija Stjepić, Fake News Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.