Mediji sahranili dete za čiji se život lekari i dalje bore


Jednogodišnja beba iz Vrčina nije preminula, iako su to danas javili pojedini mediji, od kojih su neki kao izvor naveli Kurir.

Vešću pod naslovom „TRAGEDIJA U BEOGRADU: Preminula devojčica u vrtiću, vaspitačice je budile, ali uzalud!“ mediji javljaju da je devojčica umrla u predškolskoj ustanovi „Lane“ u Vrčinu i da je vaspitačice nisu mogle probuditi iz sna. U tekstu se navodi da je beba prevezna na Institut za majku i dete gde joj je samo konstantovana smrt.

Vest na sajtu Happy TV

Međutim, javnom servisu je sa Instituta za majku i dete u Beogradu saopšteno da su lekari uspeli da pokrenu srce devojčice: „Devojčica je priključena na veštačka pluća i lekari se bore za njen život“, navodi se u saopštenju koje prenosi RTS.

Vest o smrti devojčice objavili su Kurir, Telegraf, Happy TV, Mondo i Govorisrbija.rs. Skoro svi mediji kasnije su izmenili vest, javljajući da su lekari oživeli dete.

Darija Stjepić, Fake News Tragač

 

Naknadne napomene: Portal Mondo ispravio je netačne navode (1. jun 2023); Portal Kurira ispravio je netačne navode (15. jun 2023).

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA