Informer najavio Koridor 10 do kraja 2018 – novi rok je jul 2019.


Informer je na naslovnoj strani izdanja od 24. avgusta 2018. najavio završetak radova na Koridoru 10 i na auto-putu Obrenovac – Čačak do kraja decembra. Realnost je demantovala ove najave – niti je pušten u saobraćaj čitav Koridor 10 niti pomenuta deonica Koridora 11.

Pod naslovom „Ćao, Ibarska” Informer iznosi predviđanja o završetku radova: „Pre kraja decembra od Beograda do Čačka putovaćemo sat kraće, a biće potpuno završen Koridor 10 – i do Bugarske i do Makedonije”. U onlajn izdanju je kao izvor ovih najava navedena ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović koja je pak početkom ove godine pomerila rok za završetak radova za još šest meseci.

„U 2018. završena su 103 kilometra autoputa, potpuno asfaltirano, neke deonice su puštene za saobraćaj, a neke nisu zbog kritičnih tačaka na kojima se radi. Pre svega mislim na Koridor 10, ali i Koridor 11, budući da se radi na deonici Ub – Lajkovac, kao i da se na deonici između Ljiga i Preljine radi tunel”, navodi Mihajlović za agenciju Beta i dodaje da očekuje da će deo koji prolazi kroz Grdeličku klisuru, kao i deo istočnog kraka ka granici sa Bugarskom, biti završeni do sredine godine.

Koridor 10 je deo mreže evropskih saobraćajnica koji svojim većim delom prolazi kroz bivše jugoslovenske republike, a obuhvata železnički i drumski koridor. Glavni krak, kao i sporedna dva od četiri prolaze kroz Srbiju – iz Austrije preko Beograda glavni krak vodi do Soluna, a sporedni od Budimpešte do Beograda i od Niša do Sofije. Koridor 11 proteže se od Temišvara, preko Beograda do Bara, odakle će se morskim putem povezati sa Italijom.

Nije prvi put da se najave medija i nadležnih ne obistine. Od kada su započeti radovi na Koridoru 10 i 11 više puta su predviđanja pomerana i rokovi iznova probijani.

Darija Stjepić, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA