Ekskluziva Srpskog telegrafa o „Dražinom grobu“ stara celu deceniju


Dnevni list „Srpski telegraf“ najavio je na jučerašnjoj naslovnoj strani otkrivanje „istine o smrti“ Draže Mihailovića, te „poverljivog dokumenta o brutalnom ubistvu četničkog vojvode“. Kao i više puta do sada, ispostavilo se da ovaj tabloid čitaocima nudi „ekskluzivne“ priče koje već godinama kruže internetom.

Informacije koje donosi „Srpski telegraf“ objavljene su u štampanom izdanju „Politike“ još u aprilu 2009. godine. Iste godine je na internetu postala dostupna i fotografija Mihailovićevog leša. Skicirana mapa na kojoj je označen navodni Mihailovićev grob na internetu se prvi put pojavila pre skoro devet godina.

Sličnu „ekskluzivu“ Srpski telegraf je objavio i u februaru 2019, kada je čitaocima predstavio dokument koji je javno dostupan već 22 godine. Nekoliko meseci pre toga, portal Srbija danas je otkrio „tajni dokument CIA“ za koji smo ustanovili da je 20 godina star osvedočeni falsifikat.

FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA