Alo predstavio glumca Entonija Perkinsa kao serijskog ubicu Miodraga Trifunovića


Glumac Entoni Perkins, koji je najpoznatiji po ulozi u kultnom filmu Alfreda Hičkoka Psiho, postao je u tekstu Alo-a Miodrag Stole Trifunović, ozloglašeni serijski ubica iz doba Jugoslavije.    

Tekst koji je Alo objavio 8. januara prati fotografija potpisana kao: „Miodrag Stole Trifunović, Foto: printskrin/youtube”. I sajt Opanak je istog dana objavio identičan tekst kao i Alo (čak su isto pogrešno ponovljena dva ista paragrafa), uz identičnu fotografiju na početku, ali na ovom sajtu fotografija američkog glumca nije potpisana. 

Fotografija Perkinsa, u boji, koja se u sepija verziji nalazi u spomenutim tekstovima, zapravo je nastala na snimanju filma Psiho II 1983. godine i predstavlja jednu od promotivnih fotografija za ovaj film. Ona se nalazi i na zvaničnoj Netfliks stranici ovog filma.

Ovu fotografiju su i neki drugi mediji ranije koristili u priči o Trifunoviću, sa napomenom (Telegraf) ili bez napomene (Luftika) da je u pitanju ilustracija iz filma, mada se na njoj može jasno videti sinematična tamna silueta na jednom od prozora u pozadini.

Marija Zemunović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA