Tri netačne vesti o tri sporta

Unutar sporstkih rubrika domaćih medija našle su se u prethodnom periodu tri netačne vesti o tri različita sporta. Vest o tenisu je reciklirana, u vesti o košarci igraču su pripisane reči koje nije izgovorio, dok je u tekstu fudbalske tematike loše protumačena mera protiv širenja virusa korona.

NOVak, a stara izjava

Izjava bivšeg italijanskog tenisera Adrijana Panate u kojoj optužuje Novaka Đokovića da ima psihičkih problema datira iz 2016. godine, a ne nakon ovogodišnjeg turnira Adria tur. To je za FakeNews Tragač potvrdio član medijskog tima koji zastupa italijanskog tenisera Mauricio Lupi i dodao da je izjava iz 2016. pogrešno interpretirana, a po njegovim rečima Đoković i Panata nisu neprijatelji. Ovu vest preneli su portali Espreso, Kurir i Srbija danas.

Doda(t)na izjava

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić nije posle pobede u šestoj utakmici doigravanja NBA lige, protiv ekipe Los Anđeles Klipersa, izjavio da će pobediti i u sedmoj utakmici, a zatim se susresti sa Lejkersima, kao što to tvrdi portal Alo.

Preventivna izolacija

Fudbaler Bajerna iz Minhena Kingsli Koman se nije “oporavio od virusa korona”, kao što to navodi portal Alo u naslovu, već je u izolaciji zbog kontakta sa osobom koja je pozitivna na ovaj virus.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

Naknadna napomena: Portal Espreso ispravio je netačne navode (31. maj 2023); Portal Kurira ispravio je netačne navode (6. jun 2023).

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA