Skupovi koji to nisu: SSP i Narodna stranka demantuju pisanje Alo

Nedelja, 20. jun 2021: „Alo“ na naslovnoj strani tvrdi da je Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) na skupu u Vlasotincu dočekalo „sedam simpatizera“. U ulozi analitičara u tekstu se nalaze tri sagovornika iz Srpske napredne stranke, a među njima i Milenko Jovanov, koji u svom komentaru navodi da je i skup „Jeremićeve stranke“ u subotu u Novom Sadu takođe podržalo sedam ljudi. Iz SSP za Tragač kažu da se na fotografiji ne nalaze okupljeni „simpatizeri“, već članovi inicijativnog odbora stranke u Vlasotincu, dok iz Narodne stranke navode da u subotu nisu organizovali bilo kakav skup u Novom Sadu.

SSP u Vlasotincu: Osnivanje novog odbora

Pomenuti tekst najavljen je na naslovnoj strani naslovom „Smehotres u Vlasotincu: Vođa opozicije izignorisan od svojih – Đilasa dočekalo sedam simpatizera na skupu SSP!”. U tekstu se najpre analizira fotografija na kojoj se nalaze Dragan Đilas, Marinika Tepić i Borko Stefanović sa šest osoba zamućenih lica, za koje se tvrdi da su simpatizeri koji su se pojavili na skupu u organizaciji SSP. Uz šest građana, siluetom je prikazana i sedma osoba, za koju se navodi da je takođe simatizer koji je morao da fotogafiše ovaj skup.

Skup i fotografiju u nastavku teksta za „Alo“ analiziraju tri narodna poslanika iz SNS-a, Nebojša Bakarec, Aleksandar Marković i Milenko Jovanov. Bakarec tvrdi da se građanima Vlasotinca „smrklo” od Đilasovih reči sa skupa i objašnjava fotografiju na sličan način kao što ju je Alo ilustrovao: „Na slici se vidi šest građana koji su dočekali delegaciju SSP-a, ali budemo pošteni, jedan ih je i slikao, pa je ukupan broj sedam”. Marković smatra da je brojnost skupa mala zato što SPP narodu nudi „isključivo mržnju prema Aleksandru Vučiću”, dok Jovanov ističe da je u Vlasotincu bilo šest građana, ali i da je juče „Jeremićeva stranka, na skupu koji je organizovala u Novom Sadu, imala podršku sedam ljudi”.

Iz SSP za Tragač kažu da u Vlasotincu nije bilo skupa, već da je osnovan novi Opštinski odbor, te da se na fotografiji nalaze članovi inicijativnog odbora SSP u Vlasotincu.

Narodna stranka: Nije bilo skupa u Novom Sadu

I Narodna stranka Novi Sad (NSNS) demantuje navode iz pomenutog teksta. „Narodna stranka nije imala nikakav skup. I nije u pitanju subota nego petak, kada je jedna osoba iz jednog udruženja organizovala nekakav skup ispred APV (Banovina prim. aut)”, kažu iz NSNS za FakeNews Tragač i naglašavaju da nemaju nikakve veze sa organizatorkom.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA