Mediji naseli na šalu sa Tvitera: južnokorejska zvezda nije pominjala Đokovića

Nekoliko domaćih portala prenelo je kao stvarnu vest internet šalu prema kojoj je glumica južnokorejske serije „Igra lignje” Hojan Čang u intervjuu za magazin Vog izjavila da je opsednuta Novakom Đokovićem i da ga smatra najboljim teniserom svih vremena.

U tekstu je priložen i navodni citat iz nedavnog intevjua Hojan Čang za magazin Vog: „Mislim da je on neko ko je potreban svetu u ovom trenutku zato što je GOAT (najveći svih vremena). Kad god ga vidim, meni se raspoloženje popravi”. Ovaj citat se ne nalazi u originalnom intervjuu, već je nastao kao šala na Tviteru. I sam autor je priznao da je reč o šali, navodeći da je dosta fanova Novaka Đokovića koji ga prate naselo na nju.

Pojedini portali su svoje tekstove senzacionalistički naslovili, a neki od njih glase: „ŠTA ĆE NA OVO REĆI JELENA: Zvezda popularne južnokorejske serije opsednuta Novakom Đokovićem!”, „Zvezda mega popularne serije na Netfliksu obožava Đokovića: ’On je inspiracija’”, „OPSEDNUTA NOLETOM: O čuvenoj glumici sad cela planeta priča, dok ona UZDIŠE ZA SRBINOM! Sve priznala”.

Otkako je u magazinu Vog izašao intevju sa glumicom Hojan Čang, na društvenim mrežama se pojavio trend dopisivanja izmišljenih citata, gde ona obično izražava simpatije prema nekoj osobi ili brendu. Pa tako, osim Novaka Đokovića, „obožava“ i Seginu video-igru „Sonic Adventure 2”, strimer xQc, muzički album repera Cousin Stizza, filmsku franšizu „Paklene ulice”…

Ovu vest preneli su portali Espreso (1, 2), Srbija Danas, Telegraf, Alo, Blic, Objektiv, Kurir, Republika, 24 sedam i Wanted mondo.

Krajem prošle godine Tragač je dekonstruisao još jednu šalu koja je kao glavnog aktera imala Novaka Đokovića: tada su mediji pisali kako najbolji teniser sveta pokreće tenisku Ligu šampiona.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.