TV Happy i vakcinacija: Ova vrata su svima otvorena


Publikacija Ova vrata su svima otvorena fokusira se na način(e) na koji je TV Hepi kontrolisala tekst i kontekst izveštavanja o vakcinama i vakcinaciji protiv Covida-19, s ciljem da odgovori na naredna pitanja: Kako su pozicionirani mesto i vreme obrade ove teme u programskoj šemi TV Happy u odnosu na kretanje epidemije i dostupnost vakcina?; Koje su sagovornike birali i s kojom učestalošću, prvenstveno uzimajući u obzir njihove stavove i mišljenja prema vakcinama i vakcinaciji protiv Covida 19?; Kojim diskursnim strategijama, strukturama i postupcima su učvršćivali sopsteveni autoritet i autoritet sagovornika koje su birali da govore o ovoj temi?

Kako bi se odgovorilo na postavljene istraživačke zadatke korišćena je kvantitativna i kvalitativna analiza medijskih sadržaja koje je TV Hepi po emitovanju na televiziji kao delove ili emisije u celini podelila na svojim Jutjub kanalima. Analizom je obuhvaćeno 166 jedinica koje su podeljene na Jutjub kanalima TV Hepi u periodu od 2. aprila 2020. do 26. jula 2021. godine dostupne na dan uzorkovanja 3. avgusta 2021. godine. Uzorkovanje je izvršeno pretragom Jutjuba po ključnim rečima TV Hepi (TV Happy) + S19, kovid, korona, vakcina i vakcinacija.

Rezultati analize medijskih sadržaja koje je TV Hepi po emitovanju na televiziji kao delove ili emisije u celini podelila na svojim Jutjub kanalima ukazuju na to da je ovaj medij manipulativno oblikovao kontekst izveštavanja o vakcinama i vakcinaciji protiv Covida 19, i to u periodu od početka decembra 2020. do kraja februara 2021. godine.

Publikaciju možete preuzeti ovde.

Za FakeNews Tragač
Jelena Jovović
Milica Janjatović Jovanović

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA