Rukovodstvo mastersa Monte Karlo negira spekulacije domaćih medija o Đokovićevom učešću


Veliki broj domaćih portala pisao je o mogućnosti da Novak Đoković odigra masters Monte Karlo samo do polufinala, pošto bi mu baš tada istekao sertifikat za oporavak od virusa korona. Tragač je kontaktirao zamenika direktora ovog teniskog turnira, koji je rekao da po pravilima ATP tura igrač ne bi dobio dozvolu da nastupa na turniru ako se zna da ga ne može završiti.

Đokoviću ove godine nije dozvoljeno da nastupa na jednom od četiri godišnja grend slema, Australijan openu. Posle intervjua za BBC i RTS, gde je Đoković rekao da nije vakcinisan i da je spreman da žrtvuje trofeje ukoliko turniri budu zahtevali obaveznu vakcinaciju, mnogi mediji spekulišu gde će naš najbolji teniser moći da nastupa tokom 2022.

Domaći portali su prethodnih dana pisali o turniru Monte Karlo, koji se bliži, a na kojem bi, po njihovim pretpostavkama, Đoković mogao da igra – „ali samo do polufinala“. Kao razlog navode Đokovićev sertifikat za oporavak od virusa korona, koji je po trenutnom zakonu dovoljan za učešće na mastersu Monte Karlo, ali koji bi po zakonu istekao na dan polufinala.

„SPREMA SE NAJVEĆA BRUKA U ISTORIJI! Đoković može da igra, ali mu ne daju da osvoji turnir!?”, „NOVAK MOŽE DA IGRA U MONTE KARLU, ALI NE DAJU MU DA OSVOJI TURNIR: Da li je ovo NAJBIZARNIJE pravilo u doba pandemije!?”, „Đoković može da šeta Monte Karlom, a na turniru može igrati do polufinala”, senzacionalistički su naslovi domaćih portala.

Redakcija FN Tragača kontaktirala je sa zamenikom direktora ovog masters turnira Dejvidom Masijem, koji se nada da će Novak Đoković moći da igra na ovogodišnjem turniru. Budući da se masters ne održava u Monaku, već na teritoriji Francuske nadomak Monaka, turnir mora da poštuje mere protiv širenja virusa korona koje usvaja francuska vlada. Mere iz januara ove godine ukazuju na to da je važeći sertifikat o oporavku od virusa korona dovoljan, ali Masi kaže da organizatori konstantno prate promene u vezi sa pandemijom.

Masi negira mogućnost da Đoković turnir odigra polovično: „ATP tur ne bi dozvolio igraču da se takmiči na turniru svestan da ga takav igrač ne može završiti”, precizira za Tragač Masi, koji je do prošle godine obavljao i funkciju izvršnog potpredsednika ATP tura.

Ovu vest preneli su portali Alo, Srbija danas, Blic, Pink, Novosti, Espreso, Informer, Srbin.info, Telegraf, Mozzart sport, Objektiv, Mondo, Kurir, Dnevno.rs, Lajk.rs, Meridian sport, Insajder.in, Atvbl, Hot sport i Info-ks.

Stefan Kosanović, Fake News Tragač

 

Naknadne napomene: Portal Kurira uneo je adekvatnu ispravku netačne informacije (26. maj 2023); Portal Espreso uneo je adekvatnu ispravku netačne informacije (26. maj 2023); Portal Mondo uneo je adekvatnu ispravku netačne informacije.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA