Junk Folder: Dezinformacije nemaju granice

Film „Junk Folder“ reditelja Alena Šimića govori o tome koliko dezinformacije štete profesionalnom novinarstvu i sa čime se sve ono posledično suočava, kako se protiv dezinformacija bore profesionalni istraživački novinari, a kako fektčekeri, te kako izgledaju „lažne vesti“ i ko stoji iza njih.

Glavna poruka filma je da dezinformacije nemaju granice i da jednako štetno utiču na sve one koji ih nekritički prihvataju. U filmu govore medijski profesionalci iz različitih zemalja Zapadnog Balkana: Emir Zulejhić, Stefan Janjić, Nenad Milosavljević, Milica Šarić, Saška Cvetkovska, Sead Džigal, Klodiana Kapo i Viola Keta.

Film „Junk Folder“ realizovan je u okviru regionalnog programa ,,Snažni: Za medije bez mržnje i dezinformacija”, koji u Srbiji sprovodi Novosadska novinarska škola.

FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.