Mediji zbog Ronalda dali otkaz fudbaleru: on prekjuče igrao utakmicu


Vest koja govori da je fudbaler Džalolidin Mašaripov dobio otkaz jer nije želeo svom novom saigraču Kristijanu Ronaldu da ustupi broj na dresu postala je internacionalno viralna. Informacija koju je prenela i nekolicina domaćih portala nije se ispostavila kao tačna, pošto je Mašaripov samo promenio broj i ostao u klubu, u kom je prekjuče bio deo startne postave tokom ligaške utakmice.

Jedan od najboljih fudbalera na svetu Kristijano Ronaldo potpisao je ugovor sa saudijskim El Nasrom. Ronaldo je, osim po svom specifičnom izvođenju slobodnih udaraca i radovanju posle postignutih golova, prepoznatljiv i po broju sedam na dresu, koji je već bio zauzet u El Nasru, gde je pripadao Uzbekistancu Džalolidinu Mašaripovu.

Na društvenim mrežama, u stranim medijima, ali i na domaćim portalima Alo, Espreso, Kurir, Informer, Telegraf, Objektiv, 24sedam i Srbija danas postala je viralna vest da će uzbekistanski fudbaler dobiti otkaz pošto Ronaldu ne želi da ustupi „sedmicu”. Kurir ovo opisuje kao „SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI!”, dok Srbija danas piše kako „NEMA KOD ARAPA CILE MILE”. Ipak, Mašaripov je i dalje igrač El Nasra, promenio je broj iz 7 u 77, a prekjuče je u ligaškoj utakmici protiv El Taia bio deo početne postave i proveo preko 70 minuta na terenu.

U vreme kada objavljujemo ovaj tekst na zvaničnom Instagram profilu Mašaripova poslednja objava sadrži dve fotografije njega i Ronalda, na kojima su nasmejani, a na jednoj i zagrljeni. U opisu objave nalazi se i opaska na njihove brojeve na dresu, odnosno „7/77”. O ovoj temi pisao je i portal za proveru činjenica AFP koji je u kontaktu sa predstavnikom El Nasra dobio potvrdu da bi Uzbekistanac u budućnosti mogao da napusti klub zbog ograničenog broja stranaca koje po pravilima lige klub može da registruje.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

Naknadne napomene: Portal Kurira ispravio je pogrešan navod. (8. maj 2023) Portal Espreso ispravio je pogrešan navod.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA