3.3: Lekcije iz Storyful-a

Mendi Dženkins (Mandy Jenkins) nas uči o taktikama i metodama koje se koriste za svakodnevnu verifikaciju sadržaja postavljenog od strane korisnika.

Mendi je urednik vesti u Storyful.com, društvenoj agenciji za novinarstvo koja sarađuje sa redakcijama tako što se bavi verifikacijom i skupljanjem svedoka novinara očevidaca iz celog sveta. Ranije je bila odgovorni urednik za projekat prvih digitalnih medija pod nazivom “Thunderdome”; nadgledala je dnevne operacije za nacionalnu redakciju koja je kontrolisala preko 200 lokalnih kanala širom SAD-a. Pre toga, bila je urednik vesti političke društvene agencije “The Huffington Post”, gde je koordinisala programom građanskog novinarstva pod nazivom “Off the Bus”, a takođe je bila urednik društvenih medija za pokretanje lokalnih vesti kojima je potrebno usmerenje u Vašingtonu.

Ukratko

08/03/2021

Ne, izjava japanskog nobelovca nije verodostojna

Manipulativnu vest koja japanskom nobelovcu Tasuku Hondži pripisuje citate u vezi sa virusom korona, koje on nije izgovorio, danas su preneli portali Srbin.info i Pravda. Identična vest…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA