Vatikan nije spremio sedam miliona mikročipova za Srbe


Portal Novine RS preneo je vest u kojoj navodi da Vatikan od Srbije zahteva čipovanje svih njenih građana, uz tvrdnju da će to uskoro postati standard u svim državama Evropske unije. Vatikan, koji ni sam nije deo EU, ovakav predlog nikada nije uputio, dok prilikom ulaska na teritoriju EU mikročip moraju da imaju samo pojedine životinje.

U tekstu se navodi da će „Evropska unija i MMF prestati da daju kredite i pozajmice državama koje svoje građane nisu podvrgli čipovanju“, kao i da je Vatikan spremio „sedam miliona čipova, koji će Srbiji biti prodati po pristupačnoj ceni i koju će država moći da plaća na rate“.

Portal ne navodi izvor za tvrdnju da Vatikan ili papa zahtevaju od srpskih vlasti da se narod čipuje, a pretragom vatikanskog biltena koji na dnevnom nivou objavljuje reči vrhovnog poglavara Katoličke crkve, može se videti da je papa samo u jednom navratu ove godine pomenuo Srbiju, pozdravljajući hodočasnike kojima je poželeo prijatnu nedelju.

Posle slučaja Vatiliks koji je usled procurelih vatikanskih dokumenata otkrio navodnu korupciju koja se dogodila u toj državi, uvedene su nove sigurnosne mere. Sveštenstvu i zaposlenima nisu ugrađivani čipovi, već su izdate lične karte sa mikročipovima koje je moguće pratiti.

Pretragom zakonodavstva EU takođe se ne pronalazi podatak o obaveznom čipovanju ljudi, ali pojedine regulacije odnose se na ugrađivanje mikročipova u životinje. Pa tako ukoliko unosite pticu na teritoriju Evropske unije, ona mora da ima zdravstveno uverenje na prstenu noge ili na mikročipu u njoj.

Tragač je već pisao o dezinformaciji da se u Švedskoj odvija masovno čipovanje ljudi, a iz švedskog Nacionalnog odbora za zdravlje i blagostanje dobili smo dogovor da švedski ustav zabranjuje državi da ugrađuje mikročipove bilo kome ko živi u Švedskoj, a koja je jedna od članica EU.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA