Konkurs za trening

 

*** Konkurs je zatvoren i odabrani učesnici su pozvani na trening. Uskoro ćemo, zbog velikog interesovanja, organizovati još dva treninga. Već prijavljeni kandidati ne moraju ponovo da apliciraju, njihove prethodne prijave biće uzete u obzir.

 

Novosadska novinarska škola i Fakenews Tragač vas pozivaju da se prijavite na obuku iz oblasti dekonstrukcije dezinformacija.

Dvodnevna obuka biće održana 1. i 2. februara 2019. godine i realizovaće je naši eksperti okupljeni oko redakcije Fakenews Tragača, a pokriće oblasti analize medijskog diskursa, analize i proveravanja činjenica, analize vizuelnih tragova – video materijala i fotografija, kao i standarde za istraživanje, pisanje i uređivanje tekstova.

Poziv je otvoren za novinare ali i za studente novinarstva iz cele Srbije, posebno Novog Sada, Beograda i Niša. Obuka je besplatna, a odabranim učesnicima van Novog Sada biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Broj mesta je ograničen.

Svoje prijave možete slati, najkasnije do 20. januara 2019. na adresu: jelena@novinarska-skola.org.rs. U okviru prijave navedite ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona, mesto u kom radite ili studirate, svoja profesionalna interesovanja, kao i zbog čega biste želeli da učestvujete na treningu. Odabrani učesnici biće kontaktirani 24. januara.

Najuspešniji polaznici obuke dobiće priliku da budu angažovani kao saradnici Fakenews Tragača.

Obuka se realizuje uz podršku NED-a u okviru projekta „Podsticanje profesionalnog medijskog izveštavanja“.

Ukratko

12/06/2024

Ne, Adriana Vilagoš nije iz Vrbasa

Sportklub (podsajt portala N1) objavio je vest o velikom uspehu Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, koja je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju. U tekstu…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA