Konkurs za treninge

Update, 4. mart:
Pozivi su trenutno zatvoreni.
Pratite FN Tragač za informacije o narednim obukama.

 

Novosadska novinarska škola i Fakenews Tragač pozivaju vas da se prijavite na obuku iz oblasti dekonstrukcije dezinformacija. U narednom periodu organizovaćemo dva ciklusa obuke, i to 8/9. marta i 15/16. marta.

Obuke su dvodnevne, a realizovaće ih naši eksperti okupljeni oko redakcije Fakenews Tragača. Tematski okvir treninga obuhvata oblasti analize medijskog diskursa, analize i proveravanja činjenica, analize vizuelnih tragova – video materijala i fotografija, kao i standarde za istraživanje, pisanje i uređivanje tekstova.

Poziv je otvoren za novinare ali i za studente novinarstva iz cele Srbije, posebno Novog Sada, Beograda i Niša. Obuka je besplatna, a odabranim učesnicima van Novog Sada biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Broj mesta je ograničen.

Svoje prijave možete slati najkasnije do 3. marta 2019, na adresu: jelena@novinarska-skola.org.rs. U okviru prijave navedite ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona, mesto u kom radite ili studirate, svoja profesionalna interesovanja, kao i zbog čega biste želeli da učestvujete na treningu. Odabrani učesnici biće kontaktirani 4. marta.

Najuspešniji polaznici obuke dobiće priliku da budu angažovani kao saradnici Fakenews Tragača.

Obuka se realizuje uz podršku Holandskog fonda za regionalno partnerstvo MATRA.

Ukratko

12/06/2024

Ne, Adriana Vilagoš nije iz Vrbasa

Sportklub (podsajt portala N1) objavio je vest o velikom uspehu Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, koja je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju. U tekstu…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA