Treninzi: Subotica, Zrenjanin, Kragujevac i Novi Pazar

Novosadska novinarska škola i FN Tragač organizuju dve dvodnevne onlajn obuke iz oblasti provere podataka za prosvetne radnike, novinare i studente novinarstva (i društvenih i humanističkih nauka) iz lokalnih sredina u Srbiji. Obuke obuhvataju osnove provere tekstualnih i vizuelnih sadržaja, a najuspešniji polaznici dobiće priliku da postanu regionalni dopisnici FN Tragača, angažovani za analize dezinformacija o svojim lokalnim sredinama.

Treninzi će se održati po sledećem rasporedu:

1) 5. i 6. oktobra od 16 do 18h za učesnike iz Kragujevca i okolnih opština (Topola, Rača, Batočina, Knić, Lapovo)
2) 5. i 6. oktobra od 19 do 21h za učesnike iz Novog Pazara i okolnih opština (Raška, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Nova Varoš)

Ukoliko ste zainteresovani za seminar, možete se prijaviti putem ovog formulara do 1. oktobra u 20h, a odabrani učesnici biće obavešteni o detaljima obuke u petak, 2. oktobra, između 12 i 14h (mejlom).

Budući da će seminari jednim delom biti tematski fokusirani na lokalne sredine, nastojaćemo da se program održava prema prethodno istaknutom rasporedu. Ukoliko ipak želite da učestvujete, a niste ni iz jedne od navedenih sredina, ili vam predviđeni termin ne odgovara, već biste želeli da se priključite nekoj drugoj grupi, ostavite nam napomenu na predviđenom mestu u formularu, a mi ćemo vas obavestiti ukoliko bude raspoloživih mesta.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA