Ministar Udovičić održao govor na skupu na kom se nije pojavio


Služba za odnose s javnošću Ministarstva omladine i sporta juče je na sajtu tog Ministarstva plasirala vest sa naslovom „Udovičić: Mladi su sadašnjost koja nas pokreće i budućnost kakvu želimo!“. Ipak, ovu rečenicu, kao ni tri direktna citata koja se unutar vesti nalaze, ministar nije rekao na omladinskoj konferenciji „Mladi za održiv razvoj“ o kojoj vest govori, jer se na tom događaju i nije pojavio.

Agenda konferencije predviđala je da ministar Vanja Udovičić održi desetominutni uvodni govor, ali prema rečima njegove menadžerke za odnose s javnošću Dragane Rakočević, ministar je pet minuta pred govor, na putu do mesta održavanja konferencije, dobio poziv zbog kojeg nije mogao da prisustvuje ovom događaju.

Ona je za Tragač takođe izjavila da je vest bila ranije poslata medijima i pripremljena na sajtu Ministarstva, kao i da stavovi koji su u ministrovim citatima izneti predstavljaju njegovo uopšteno mišljenje koje on iznosi svuda u medijima.

Prvi je na spornu vest ukazao politikolog Boban Stojanović na svom Tviter profilu. Vest su, pored Ministarstva omladine i sporta, preneli i Tanjug, portal novosadskog Dnevnika, Happy televizije i Srbija Danas.

Ivan Subotić, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA