Ministar Udovičić održao govor na skupu na kom se nije pojavio

Služba za odnose s javnošću Ministarstva omladine i sporta juče je na sajtu tog Ministarstva plasirala vest sa naslovom „Udovičić: Mladi su sadašnjost koja nas pokreće i budućnost kakvu želimo!“. Ipak, ovu rečenicu, kao ni tri direktna citata koja se unutar vesti nalaze, ministar nije rekao na omladinskoj konferenciji „Mladi za održiv razvoj“ o kojoj vest govori, jer se na tom događaju i nije pojavio.

Agenda konferencije predviđala je da ministar Vanja Udovičić održi desetominutni uvodni govor, ali prema rečima njegove menadžerke za odnose s javnošću Dragane Rakočević, ministar je pet minuta pred govor, na putu do mesta održavanja konferencije, dobio poziv zbog kojeg nije mogao da prisustvuje ovom događaju.

Ona je za Tragač takođe izjavila da je vest bila ranije poslata medijima i pripremljena na sajtu Ministarstva, kao i da stavovi koji su u ministrovim citatima izneti predstavljaju njegovo uopšteno mišljenje koje on iznosi svuda u medijima.

Prvi je na spornu vest ukazao politikolog Boban Stojanović na svom Tviter profilu. Vest su, pored Ministarstva omladine i sporta, preneli i Tanjug, portal novosadskog Dnevnika, Happy televizije i Srbija Danas.

Ivan Subotić, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.