O advokatu na Evroviziji


Čitalac nas je zamolio da proverimo tekst na engleskom jeziku, objavljen 17. februara pod naslovom „The immigration lawyer who defended Novak Djokovic is representing Australia at Eurovision”.

Iako navedeni australijski advokat Danijel Estrin nije bio Đokovićev advokat, on jeste u svojim javnim nastupima komentarisao slučaj srpskog tenisera za vreme suđenja 2022. godine. Estrin je, zajedno sa svojim bendom Vojadžer, izabran da predstavlja Australiju na predstojećoj Evroviziji u Liverpulu.

Estrin radi u advokatskoj firmi koja se bavi imigracionim pravom, te je u toj ulozi i komentarisao Đokovićev slučaj za različite medije (BBC, Njujork tajms). Iako se ne može reći da je Estrin zdušno „branio“ Đokovića u svojim javnim nastupima, on jeste iznosio svoje stavove o mogućim pravnim potezima australijske vlade, kao i potezima Đokovićevih advokata. On je, na primer, komentarisao da smatra nepriličnim „ping-pong između ministra i sudova“.

Svoj „dvostruki“ život advokata-muzičara Estrin je komentarisao za portal Lojers vikli na sledeći način: „Jedan minut sam na Bi-Bi-Si-ju i komentarišem imigracioni zakon u vezi sa slučajem Đoković, a sledeći sam na sceni i sviram pop metal; imam 24 sata u danu – sasvim dovoljno da vodim advokatsku kancelariju, da budem štreber za imigracione zakone, da budem na turneji sa bendom koji snima osmi album, da provodim vreme sa svojom neverovatnom ženom i dvoje dece, kao i da povremeno još uvek uživam u odmoru“. (M. Z.)

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA