O srpskoj školi na Islandu


Čitateljka nam se obratila sa sledećom molbom: „Arno Gujon je objavio 27. januara na svom Instagram nalogu vest o tome da je prva srpska škola otvorena u glavnom gradu Islanda, a da je ceremoniji otvaranja prisustvovao i predsednik Islanda. Kompletniju vest sam pročitala na stranici Geokutka, koju je većina medija i prenela. Sumnjivo deluje zbog toga što nema fotografija, multimedijalnog dokaza o otvaranju te škole, a i sama vest je nekompletna“.

Vest je, međutim, tačna. O njoj je izvestila Ambasada Srbije u Oslu, budući da je ambasador Dragan Petrović nerezidencijalno zadužen i za Island. Vest je 27. januara objavljena i na zvaničnom sajtu predsednika Islanda Gudnija Johansona, koji je takođe prisustvovao otvaranju. On je tom prilikom izjavio da stotine građana Islanda ima srpsko poreklo i da je važno da postoji prostor gde će deca učiti svoj maternji, srpski jezik. (S. J.)

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA