O izboru za mistera Srbije


Čitalac FakeNews Tragača obratio se našoj redakciji povodom članka koji je objavljen na portalu RTS-a nakon održanog izbora za mis Srbije u Beogradu. Autorka teksta ponudila je kritički osvrt na kontekst takmičenja, spomenuvši u antrfileu kako u našoj zemlji postoji i izbor za mistera Srbije, iako on nije praćen s jednakom pažnjom kao izbor za mis. S druge strane, čitalac tvrdi da nije tačno da se u Srbiji održavaju izbori za mistera.

Kako bismo to proverili, kontaktirali smo sa agencijom Mis Srbija, zvaničnim organizatorom i vlasnikom licenci za navedena takmičenja u Srbiji, od koje smo dobili potvrdu da se kod nas takođe organizuje i izbor za najlepšeg muškarca.

Mister Srbije je deo globalnog takmičenja pod nazivom Mister sveta (engl. Mister World) koje je poslednji put realizovano u avgustu 2019. godine na Filipinima. Tada je Srbiju predstavljao dvadesetogodišnji Nikola Boćanin. Vreme poslednjeg globalnog takmičenja poklapa se i sa poslednjim vestima o Misteru Srbije koje su objavljene u istom tom periodu.

Nakon višegodišnje pauze, jedanaesti po redu Mister sveta zakazan je za kraj septembra. Shodno tome, možemo zaključiti da kod nas zaista nije bio organizovan izbor za mistera u poslednje četiri godine, te da će ove godine događaj najverovatnije biti ponovo upriličen. (T. Koledin)

Ukratko

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA