Tvit Borisa Džonsona o fudbalu „Informer“ protumačio kao političku poruku

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog niza neslaganja sa drugim članovima izvršne vlasti oko strategije za Bregzit. Tvit o svojoj odluci postavio je večeras u 19.29h, i pritom naveo da mu je bila čast da bude šef diplomatije. Priložio je i fotografiju dva lista papira na kojima detaljno obrazlaže razloge takvog poteza.

U vesti postavljenoj danas u 16.27, „Informer“ na svom portalu izveštava da je Džonson podneo ostavku, uz prenet tvit koji je objavljen dva dana ranije, odnosno 7. jula, nakon završetka utakmice Engleska – Švedska u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Džonson u citiranom tvitu navodi „It’s coming home“, uz zastavu Engleske i heštegove #proud (ponosan) i #ENGSWE (Engleska – Švedska). Time nedvosmisleno iskazuje svoju želju da se trofej „vrati kući“, odnosno u zemlju iz koje je fudbal potekao.

Međutim, „Informer“ je ovaj tvit, očigledno navijački i očigledno napisan dva dana pre podnošenja ostavke, protumačio kao Džonsonovu političku poruku, uz objašnjenje „Džonson je na Tviteru objavio da se vraća kući“.

FN Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.