Francuska postaje monarhija

(tekst sadrži netačne informacije i objavljen je u edukativne svrhe)

Francuska će, nakon mnogo godina, ponovo postati monarhija, i to najverovatnjije 2023. godine. Ovakav veliki preokret dešava se zbog toga što je, nakon vekova ćutanja, otkriveno da Napoleon Bonaparta ima naslednika: ime mu je Luis Bonaparte i rođen je 1962. godine. Ovaj čovek godinama je radio u fabrici toalet-papira, a život mu se preokrenuo nakon što je otkrio svoje kraljevsko poreklo.

Francuski predsednik Emanuel Makron opire se ovakvom scenariju, jer se plaši da će ga Luis Bonaparte ostaviti u senci. Međutim, treba podsetiti da gospodin Makron takođe ima rojalističku ulogu, koju je dobio nakon što je izabran za predsednika Francuske, budući da prvi čovek ove republike ujedno vlada i kao suknez mikronacije San Marino.

Mnogi svetski mediji pišu o velikim promenama koje će nastupiti u Francuskoj: Vice je prvi objavio da će ova republika ponovo postati monarhija 2023. godine, a Gardijan navodi da je povodom ponovnog uzdizanja monarhije Udruženje istoričara, rojalista i potomaka pokrenulo kampanju vraćanja posmrtnih ostataka kralja Šarla X, koji su sada u kripti franjevačkog manastira u Slovačkoj.

Kada u sredu, 1. decembra 2023. godine gospodin Luis Bonaparte preuzme presto, Francuska će ponovo zauzeti mesto među prosperitetnim evropskim monarhijama, Norveškom, Švedskom, Finskom, Danskom, Holandijom, Belgijom, Luksemburgom, Španijom i Portugalom.

„Ova promena nam je bila neophodna“, kaže Luis Bonaparte, „jer Francuska kao republika godinama srlja u propast. Sudeći po Nacionalnom institutu za statistiku, Francuska je od 2010. do danas izgubila tačno 3.169.421 čoveka. Moramo preokrenuti taj trend“.

Ovaj šarmantni gospodin kaže da ga sa njegovim čukundedom Napoleonom Bonapartom povezuje mnogo toga: „Napoleon I i ja smo obojica rođeni u utorak, obojica u horoskopskom znaku raka“. Luis ima ćerku Jeanne, koju je nazvao po čuvenoj Jovanki Orleanki. Naslednica prestola kaže kako joj se njen čukun-čukundeda često javlja u snovima, pa je na desnoj ruci Morzeovim pismom istetovirala njegovo ime: −··· · ··· −− ·· ··· ·−·· ·· −·−· ·−

Mnogi su kao najavu povratka monarhije videli i to što se, pre uvođenja evra, na novčanici od 50 franaka – uprkos tome što je Francuska republika – nalazio princ.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA