Nejmar ipak neće preći u Crvenu zvezdu


„Beogradski portal“ objavio je 6. avgusta tekst „Ovo je najskuplji igrač! Zvezda dovodi napadača o kom može da se sanja!“. Vest čiji naslov sugeriše da bi se u Zvezdinim redovima mogao očekivati Nejmar ili Mesi preneta je sa portala Srbija danas, na kom je isti tekst objavljen bez klikbejt naslova („Zvezda bez novog špica napada Spartak“).

U tekstu u kom se navodi da Zvezda neće dovoditi nove igrače pre utakmice sa Spartakom iz Trnave, „kako trenutno stoje stvari, i neće u skorije vreme, možda čak ni do kraja letnjeg prelaznog roka“, pominju se dva igrača od čijeg je dovođenja Zvezda odustala.

Antonio Manuel Fernandeš Mendeš, ili kraće Tomane, igrač portugalskog drugoligaša Tondele, neće obući crveno-beli dres, nakon što je Zvezda navodno za njega ponudila 500.000 evra. U Beograd ne stiže ni Argentinac Franko Soldano, čija je trenutna tržišna vrednost prema Transfermarktu pet miliona evra.

Vredi napomenuti da ni Tomane ni Soldano nisu „najskuplji igrači“, kako „Beogradski portal” navodi u naslovu. Argentinac je pak nešto bliži ovoj prestižnoj tituli i od sunarodnika Lionela Mesija deli ga 175 miliona evra. Iako obojica pričaju portugalski, nekoliko razlika postoji i između Tomanea i Nejmara – tačnije, prema Transfermartku, razlika iznosi više od 179 miliona evra.

U tekstu pomenuti fudbaleri ne bi bili ni „najskuplji igrači“ Crvene zvezde, jer se vrednost Nemanje Radonjića trenutno procenjuje na šest miliona evra.

Crvena zvezda je danas, 9. avgusta, na pozajmicu iz francuskog Bordoa dovela brazliskog napadača Žonatana Kafua. Spekuliše se da će beogradski klub za njegovu godišnju platu izdvojiti 700 hiljada evra. Kafu bi tako postao osmi najplaćeniji Zvezdin igrač u istoriji, deleći tu poziciju sa svojim sunarodnikom Vinisijusom Pašekom, koji je za istu sumu 2011. godine takođe doveden na pozajmicu.

Iako se letnji prelazni rok u Srbiji završava 31. avgusta, šanse da Crvena zvezda dovede jednog od dvojice najskupljih igrača sveta su izuzetno male. Ovakvo naslovljavanje teksta koji sadržinom potpuno opovrgava naslov, „Beogradski portal“ je kreirao još jedan klikbejt kojim svakog leta obiluju sportske vesti.

 

Nikola Maticki, FN Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA