Ništa im nije sveto, pa ni istina: Informer slagao da su „šetači“ ugrozili život pacijenta


Dnevni list Informer je na svom portalu 22. decembra preneo da je tokom poslednjih opozicionih protesta, održanih pod sloganom „Jedan od pet miliona“, kolona demonstranata ugrozila život pacijenta koji se nalazio unutar vozila Hitne pomoći, tako što su odbili da propuste sanitet pod rotacijom.

U tekstu pod nazivom „NIŠTA IM NIJE SVETO, PA NI LJUDSKI ŽIVOT! Opozicioni ‚šetači‘ BLOKIRALI PUT VOZILU HITNE POMOĆI!“, Informer navodi da pristalicama opozicije „nije palo ni na pamet da (vozilo hitne pomoći) propuste“, i to potkrepio kratkim video snimkom sa protesta.

U centrali Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu su rekli da nikakvi problemi u funkcionisanju te službe sinoć nisu zabeleženi, kao i da su tokom prethodnih protesta demonstranti sva vozila Hitne pomoći propuštali.

„To nije tačno, mi takvu informaciju nemamo. Niko iz noćne smene nije prijavio da je bilo ikakvih problema (tokom sinoćnih protesta)”, naveli su u Hitnoj pomoći za Fake News Tragač.

Pošto je novinar FN tragača postavio pitanje pozivajući se na informaciju da su pojedini mediji preneli da su pristalice opozicije blokirale put vozilu Hitne pomoći i time ugrozili život pacijenta, u Hitnoj pomoći su nam „odgovorili“ kontrapitanjem – „Koji mediji?”

„Informer? Pa naravno…”, kratko su prokomentarisali.

Mateja Agatonović, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA