Selektivna percepcija oca Gerasima i Đokovićeve brojanice


Na današnjoj naslovnoj stranici „Srpski telegraf“ otkriva „tajnu šampiona“, navodeći da „Đoković pobeđuje kad nosi crvenu brojanicu“. Ovu uzročno-posledičnu vezu „Srpski telegraf“ uočava u konsultaciji sa ocem Gerasimom iz manastira Đurđevi stupovi, ali se pretragom fotografija sa prethodnih turnira može ustanoviti da je izneta tvrdnja lažna.

Suština analize Đokovićevog uspeha koju iznosi otac Gerasim svodi na rečenicu „Energiju crpi iz dve brojanice koje nosi ispod zglobova“. Kao potporne dokaze za tvrdnju iz naslova „Srpski telegraf“ navodi da je prvi teniser sveta „pukao bez brojanice“ u Indijan velsu, Majamiju i Monte Karlu, a da su mu brojanice donele pobede na Vimbldonu i u Melburnu.

Međutim, da tvrdnje iz teksta nisu tačne dokazuju Đokovićev poraz u polufinalu Rolan Garosa, kada je nosio obe brojanice, kao i Đokovićev trijumf u Madridu, gde je nastupao bez brojanica.

Vest je preneo i portal „Srpskog telegrafa“ Republika, kao i Kurir.

FakeNews Tragač

Naknadna napomena (15. jun 2023): Portal Kurira ispravio je neutemeljene navode koje je preneo.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA