Mediji preneli laž policijskog sindikata, koji se – lažući – pozvao na medije

Čitav niz medija preneo je lažnu vest da je glumac Branislav Trifunović tokom izvođenja predstave „Pad“ u Leskovcu iscepao zastavu Srbije, vređajući time državni simbol. Tom prilikom nastao je specifičan začarani krug: mediji su ovu dezinformaciju preneli slepo se vodeći tekstom krivične prijave koju je protiv Trifunovića podneo Sindikat zaposlenih policije, dok je Sindikat zaposlenih policije kao „dokazni materijal“ dostavio „medijske članke i izjave“.

Predsednik pomenutog sindikata Dejan Đukić potvrdio je za N1 da nije gledao predstavu i da je prijava podneta „naslepo“, a osim ovog udruženja Trifunovića su bez ikakvih dokaza optužili i Zavetnici, Levijatan, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i Aleksandar Marković, poslanik Srpske napredne stranke.

Veoma brzo se, međutim, ispostavilo da zastavu ne cepa Branislav Trifunović, već da je na sceni rašiva devojčica čijeg oca glumi Trifunović. On, pritom, uopšte nije prisutan na sceni kada se to dešava. Reditelj Kokan Mladenović potvrdio je objavom na Fejsbuku da scena koju su mediji izmaštali ne postoji.

Lažnu vest preneli su Informer, Politika, Večernje novosti, Blic, Republika, Srbija danas, Alo, Kurir, Espreso, Dnevne, Glavne vesti, Standard, Dnevna gazeta, Dnevni žurnal, Srbija24, Nacionalist, Slobodna Srbija, Srbija javlja, Balkanska pravila.

FakeNews Tragač

 

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.