B92 pogrešno prepisao Gardijanov spisak najboljih pesama 2019.

„Od 593 pesme…” Gardijan jeste odabrao 20 najboljih pesama za 2019. godinu, ali je B92 pogrešno preneo da su pesme koje se na Gardijanovoj listi nalaze od 20. do 11. mesta u stvari deset najboljih.

Prema spisku B92 najbolja pesma 2019. godine po izboru Gardijana je „Con Altura“ Rosalije i Džeja Balvina, ali se ta pesma našla tek na 11. mestu Gardijanove liste. Na spisku B92 Džej Balvin je takođe pogrešno nazvan Baldvin.

Prema Gardijanovom spisku koji je objavljen početkom decembra, a koju su neki domaći mediji tad preneli, najbolja pesma 2019. godine je „Old Town Road“ Lil Naza Eksa.

Vest B92 je od svih prenetih imala najviše komentara čitalaca, koji su pretežno izrazili nezadovoljstvo izabranim pesmama. Medij u Srbiji koji je takođe preneo ovu pogrešnu listu je i Headliner, i to sa sledećim kritičkim naslovom: „Guardian objavio listu 10 najboljih pesama 2019. godine… pa, braćo Britanci, šta vam bi?“, a njihov tekst je takođe uključio i istu grešku u imovanju Balvina, a koja se može naći i u svim onim domaćim vestima sa potpunim spiskom pesama.

Marija Zemunović, FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.