„Novo“ javno preduzeće staro više od četiri godine


U tekstu kojim čitaoce obaveštava da su „pred Srbijagasom veliki poslovi, kako bi poslovao efikasnije i bio konkurentniji na tržištu“, Blic piše da je Srbijagas osnovao i novo javno preduzeće Transportgas Srbija. To preduzeće jeste osnovano, ali pre više od četiri godine.

„Novo javno preduzeće“, kako je Blic oslovio Transportgas, nastalo je 2015. godine po podacima iz Agencije za privredne registre. Ovu informaciju je potvrdio i šef pravne službe ove firme, Dušan Ćurčić. „Preduzeće je osnovano 2015. godine i od tada se njen rad povećava kroz etape“, rekao je on za FakeNews Tragač.

Kako pokazuju dostupni dokumenti, ovo preduzeće je imalo zaposlene i prethodnih godina, i nije osnovano sa „250 radnika“ kako je Blic napisao. Transportgas je u 2018. zabeležio neto gubitak od 2.638.000 dinara.

Iz pres službe kompanije Srbijagas za FakeNews Tragač je rečeno da je kompanija osnovana 2015. godine, ali da je sa radom u punom potencijalu počela pre dva meseca. Osnivanje ovog preduzeća bila je vest i 2015. godine kada je ono registrovano, a o njemu je govorio i Aleksandar Vučić prilikom iznošenja eskpozea trenutne Vlade, u avgustu 2016. godine.

Milovan Nikolić, FakeNews Tragač

Ukratko

22/05/2024

Ne, „pravilo 7-38-55“ nije pravilo

Portal Gradske info pridružio se nizu portala koji su preneli netačne navode o takozvanom „pravilu 7-38-55“, prema kojem se sedam odsto komunikacije prenosi rečima, 38 odsto tonom…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA