Komesarijat: migranti nisu napali osoblje prihvatnog centra


Fejsbuk stranica SM info u petak pre podne objavila je da su „migranti izlupali stakla i napali osoblje u prihvatnom centru kod Šida“ uz retoričko pitanje „dokle više?“. U objavi ove stranice navodi se da je oko 200 migranata napalo Komesarijat, razbilo ulazna vrata i pretuklo druge migrante koji su pokušali da zaštite osoblje prihvatnog centra, a ovaj slučaj okarakterisan je kao „ozbiljan incident“.

Ipak, iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije navode za FN Tragač da je došlo do manjeg koškanja među migrantima u kojem jeste polomljeno jedno staklo, ali nije napadnuto osoblje prihvatnog centra. Takođe, oni demantuju da je u navodnom incidentu učestvovalo oko 200 migranata ističući da je broj migranata koji su učestvovali u koškanju bio znatno manji i dodaju da takve objave i vesti služe isključivo širenju panike.

U objavi Fejsbuk stranice SM info navedeno je i da „niko od naših nadležnih službi nije reagovao na ovaj ozbiljan incident“, dok iz Komesarijata poručuju da je policija sigurno obaveštena o ovom  manjem incidentu i daju pretpostavku da su informacije vezane za koškanje koje se dogodilo verovatno potekle iz same policije.

Sporna objava Fejsbuk stranice SM info u ovom trenutku ima 305 reakcija, 187 komentara i čak 349 deljenja, a ovu „vest“ preneo je i portal Vojvodina info kao i Fejsbuk stranica Udruženje Srpski Četnici.

Ivan Subotić, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA