Borba protiv korone kao borba protiv N1 i Nove


Na Fejsbuku se danas pojavila stranica pod nazivom COVID 19 Serbia, koja se – nasuprot očekivanjima na osnovu naziva – ne bavi borbom protiv virusa korona, već borbom protiv televizija N1 i Nova S.

Jedina objava na ovoj stranici glasi „Pored širenja virusa Covid 19 koji predstavlja opsnost, ozbiljna opasnost je širenje lažnih vesti i defetizma. United Grupa uporno takve sadržaje sa očiglednom namerom da širi paniku”.

Ova polupismena objava na stranici koju je administrator klasifikovao u kategoriju Medical & Health, sponzorisana je i za pet sati prikupila je 460 reakcija.

Ipak, tačna je tvrdnja iz navedene objave da ozbiljnu opasnost u kriznoj situaciji predstavlja i širenje lažnih vesti. Ukoliko zbirno posmatramo analize koje su pripremili FakeNews Tragač i Raskrikavanje, dezinformacije o virusu korona do sada su najčešće širili (ovim redom) Informer, Alo, Srpski telegraf i Srbija danas.

S. J. – FakeNews Tragač

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA