Država migrantima sa Bliskog istoka ne kupuje kuće u Alibunaru

U tekstu portala Media group navodi se da Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije kupuje u Opštini Alibunar kuće za migrante sa Bliskog istoka. Te kuće su, međutim, namenjene izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Autor teksta je lažnu vest dopunio izjavama neimenovanih meštana Opštine Alibunar, za koje kaže da su u strahu od novih komšija sa drugog kontinenta. Jedan od njih je postavio pitanje da li će Vojska patrolirati i ulicama Vladimirovca i drugih sela u opštini, „ili ćemo biti prepušteni sami sebi, da se borimo za opstanak i ostanak u svom selu”.

Vest je za FakeNews Tragač dematovala PR Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije Svetlana Palić: „Pre godinu i po dana kupljeno je 13 seoskih kuća, prošle godine dve, a ove jedna. Sve kuće kupljene u Opštini Alibunar su za naše izbeglice iz BiH i Hrvatske, u okviru Regionalnog stambenog programa”, objasnila je Palić.

Lažnu vest preneli su Srbijadanas.net i Vaseljenska.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.