Država migrantima sa Bliskog istoka ne kupuje kuće u Alibunaru


U tekstu portala Media group navodi se da Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije kupuje u Opštini Alibunar kuće za migrante sa Bliskog istoka. Te kuće su, međutim, namenjene izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Autor teksta je lažnu vest dopunio izjavama neimenovanih meštana Opštine Alibunar, za koje kaže da su u strahu od novih komšija sa drugog kontinenta. Jedan od njih je postavio pitanje da li će Vojska patrolirati i ulicama Vladimirovca i drugih sela u opštini, „ili ćemo biti prepušteni sami sebi, da se borimo za opstanak i ostanak u svom selu”.

Vest je za FakeNews Tragač dematovala PR Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije Svetlana Palić: „Pre godinu i po dana kupljeno je 13 seoskih kuća, prošle godine dve, a ove jedna. Sve kuće kupljene u Opštini Alibunar su za naše izbeglice iz BiH i Hrvatske, u okviru Regionalnog stambenog programa”, objasnila je Palić.

Lažnu vest preneli su Srbijadanas.net i Vaseljenska.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA