Pronađi zmiju koju je nemoguće pronaći


Portal Alo objavio je mozgalicu u kojoj je cilj naći zmiju sakrivenu u džungli, uz napomenu da je ovaj zadatak „za strpljive i uporne“ jer „samo posebni mogu da vide zmiju u prvih par sekundi“. Međutim, do rešenja nije moguće doći pošto je deo slike na kojem se zmija nalazi – isečen.

Gergelj Dudaš (Gergely Dudás) je ilustrator dečjih knjiga koji, između ostalog, crta i glavolomke u kojima treba pronaći određeni element koji je kamufliran u crtežu punom usklađenih detalja koji zavaravaju oko. Ova mozgalica je nalik popularnom serijalu knjiga „Gde je Gile” (Where’s Wally).

U Dudaševoj mozgalici, koju je preneo portal Alo, treba pronaći zmiju sakrivenu u džungli, ali koliko god je neko „strpljiv i uporan” (što su karakteristike koje Alo navodi kao bitne u svom naslovu) neće moći da pronađe zmiju pošto je taj deo ilustracije kropovan.

Crno-beli deo slike je portal Alo izostavio, crvenom bojom je označena zmija

 

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA