Alo o „novoj buri u srpskom fudbalu”: 31. jul desio se 4. septembra


Sudija Novak Simović kaže za FakeNews Tragač da FK Crvena zvezda nije tražio njegovo izuzeće, kao što tvrdi portal Alo u naslovu teksta „NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU Posle Zvezde, još jedan klub traži da im ne sudi Simović, a nije Partizan”. Ovaj tekst objavljen je više od mesec dana nakon događaja koji se – prema tom istom tekstu – desio u petak.

U prvom kolu ovogodišnje fudbalske Superlige Srbije, poslednjeg dana jula, sastali su se TSC iz Bačke Topole i Vojvodina iz Novog Sada. Utakmica je završena rezultatom 2:2, što su predstavnici Vojvodine kritikovali smatrajući da je suđenje glavnog arbitra Novaka Simovića direktno uticalo na ishod vojvođanskog derbija. Iz FK Vojvodina su zatim saopštili da su zatražili izuzeće Simovića sa svih narednih utakmica koje novosadski klub bude igrao.

Portal Alo u tekstu koji je objavljen juče prenosi gorenaveden sled događaja, navodeći da se on odigrao „u petak”, u „prvom kolu Superlige Srbije”, zanemarujući trenutnu reprezentativnu pauzu u ligi i činjenicu da se posle tog odigralo još pet prvenstvenih kola.

Fudbalski sudija Novak Simović je za FakeNews Tragač saopštio da Crvena zvezda nije tražila njegovo izuzeće i dodao da je sudio na utakmici četvrtog kola između Zvezde i Spartaka iz Subotice, posle koje, po njegovim saznanjima, niko iz Zvezde nije uložio bilo kakvu žalbu na sudijske odluke.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA