Vaučer od 5.000: nestala vest o nestašici povoljne odeće

Na adresu redakcije FakeNews Tragača stigla je prijava čitaoca koji je posumnjao u istinitost vesti portala Nova.rs u kojoj se tvrdi da se u prodavnici Fashion&friends za 5.000 dinara, koliko je vredeo vaučer dobijen nakon vakcinacije u tržnom centru „Ušće“, moglo pronaći „jedva nekoliko majica, koje su uglavnom bile na popustu“.

Čitalac je u svojoj prijavi napisao kako se na sajtu pomenutog butika može pronaći više od 800 muških artikala čija cena ne prelazi 5.000 dinara, navodeći da je to dokaz da je vest portala Nova.rs lažna.

Prodavnica Fashion&friends preko svog sajta zaista nudi širok izbor muške odeće jeftinije od 5.000 dinara, ali to samo po sebi ne podrazumeva da se na dan kada je Nova.rs pisala o ponudi ovog butika u njemu nalazilo sve ono što se nudi na sajtu prodavnice, pa smo se obratili službi za odnose s javnošću Fashion&friends.

PR menadžerka Lea Grubić demantovala je za FN Tragač da se u njihovoj prodavnici koja se nalazi u tržnom centru „Ušće“ na dan dobijanja vaučera nakon vakcinacije moglo naći „jedva nekoliko majica, koje su uglavnom bile na popustu“. Ona je dodala da su se vaučeri mogli koristiti i u drugim buticima na „Ušću“, iako je novinarka portala Nova.rs u svom tekstu navela kako je motiv za vakcinaciju nekim građanima bio „besplatan vaučer u vrednosti od 5.000 dinara za kupovinu u radnji Fashion and Friends“, ne pominjući druge opcije.

„U prodavnici Fashion&Friends u tržnom centru Ušće nalazi se preko 500 modela odeće, obuće i aksesoara koji koštaju ispod 5.000 dinara“, rekla je Grubić za FN Tragač.

S ovakvom vremenskom distancom redakcija FN Tragača ne može da utvrdi koliko je artikala jeftinijih od 5.000 dinara zaista bilo dostupno u butiku kada ga je novinarka posetila. Portal Nova.rs je u međuvremenu, dok smo pisali ovaj tekst, uklonio spornu vest.

Ivan Subotić, FakeNews Tragač

Ukratko

08/06/2021

Ne, Tramp nije nosio pantalone naopačke

Portali Espreso, Objektiv, Srbija danas, Novosti, Kurir, Krstarica, Mondo, kao i Alo u svom današnjem štampanom izdanju, preneli su spekulaciju sa društvenih mreža da je Donald Tramp…

07/06/2021

Ne, u Indiji nije usnimljen vanzemaljac

Portali Pink, Informer, Alo i Naj portal preneli su viralni video na kom se navodno vidi vanzemaljac snimljen u Indiji. Međutim, na snimku se vidi gola žena…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA