Ne, deca nisu igrala pred Vučićem uz “Druže Aco, mi ti se kunemo”


Fejsbuk stranica Stop diktaturi – Protiv sistema podelila je video montažu koju je do zaključenja ovog teksta pogledalo gotovo 150.000 ljudi, uz opasku da je u pitanju zloupotreba dece u političke svrhe u Vranju.


Međutim, snimak korišćen u montaži nastao je prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića vrtiću “Pčelica” u Vladičinom Hanu i objavljen je na zvaničnom Instagram nalogu kampanje “Budućnost Srbije” – @buducnostsrbijeav.

 

View this post on Instagram

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Pomenuti Instagram nalog najavljen je u Dnevniku 2 Radio-televizije Srbije, 5. februara ove godine.

Audio snimak iz montaže je sa probe hora “Liceum”, a u pitanju je pesma “Dragi Aco, mi ti se kunemo”. Pesma je izvedena u okviru “Operetsko-kabaretskog oratorijuma: Iz glave” na sceni Knjaževsko-srpskog teatra 25. marta 2014. godine. Ovo je na društvenim mrežama potvrdio i Miroslav Miletić, autor emisije “Iz glave”.

Koreografija koju su deca iz vrtića “Pčelica” izvodila na priredbi u okviru kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića kreirana je uz pesmu Ples na kiši.

 

Lazar Čovs, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA