Ne, u planu Beograda na vodi nema najveće džamije u Evropi

Prema arhitektonskom planu Beograda na vodi nije predviđena izgradnja najveće džamije u Evropi, kao što su najavili portali Gorapress i Srbijadanas.net.

U tekstu se navodi da je prema najavama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata centralni deo Beograda na vodi predviđen za izgradnju džamije. Ovu informaciju su za FakeNews Tragač demantovali iz Medija centra Beograda na vodi: „Planom izgradnje Belgrade Waterfront-a nije predviđena izgradnja verskih objekata u okviru projekta.”

Portal Gorapress je tekst dopunila još jednom dezinformacijom, da na prostoru grada živi „preko 150.000 muslimana”. Po poslednjem popisu stanovnika u Srbiji na teritoriiji čitave države bilo je 222.828 građana koji su se izjasnili kao pripadnici islamske veroispovesti, od čega ih je 32 hiljade na teritoriji Beograda.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.