Laž o diskriminaciji nevakcinisanog pacijenta u Ćupriji

Na Tviteru se raširila informacija da je Opšta bolnica u Ćupriji odbila da operiše srce pacijentu koji nije primio vakcinu. Iz OB Ćuprija za Tragač demantuju ovakve navode i dodaju da nemaju odeljenje kardiohirurgije.

„Zločin protiv čovečnosti odvija se pred našim očima, toliko organizovano da bi i sam Hitler pozavideo”, „Ukinite im Hipokratovu zakletvu!” i „Odbili da operišu! Doktori, stidite se!” samo su neki od komentara na informaciju da u OB Ćuprija nisu hteli da operišu srce pacijenta koji nije vakcinisan. Objava je u kratkom roku podeljena više od 220 puta, uz 660 reakcija, a pored mnogih negativnih komentara bilo je i onih koji su ovu informaciju osporavali.

Pomoćnik direktora OB Ćuprija dr Ivan Milojević kaže da se u toj ustanovi ne operiše srce, pošto se taj deo medicinskog posla u Srbiji obavlja u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, odnosno klinikama. Dodaje i da opšte bolnice, kao ona u kojoj radi, nemaju kardiohirurgiju. „Odnos prema svim pacijentima je potpuno identičan i činjenica da li je neko vakcinisan ili ne, preležao COVID-19 ili ne apsolutno, ni na jedan način ne menja pristup pacijentu”, kaže dr Milojević za FakeNews Tragač.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA