Informer dezinformisan o „novom Rambujeu“

Iako je dnevni list „Informer“ početkom maja najavljivao da će u junu biti organizovan „novi Rambuje“, kojim će Srbija biti primorana da prizna nezavisnost Kosova, skup takvog karaktera nije se dogodio.

Naime, „Informer“ je u vikend-izdanju od 5. i 6. maja na naslovnoj strani poručio kako Srbiju čeka „Finalna ucena“: „Amerikanci u junu u Briselu organizuju novi ’Rambuje’; Od Srbije traže da odmah prizna lažnu državu Kosovo“. Time se jasno aludira na pregovore u zamku Rambuje 1999. godine, nakon kojih je započeto bombardovanje Jugoslavije.

Iznoseći prognoze koje su se pokazale kao netačne, „Informer“ se oslanja na „visokopozicioniranog zapadnog diplomatu koji je insistirao na anonimnosti“. Od njega ovaj tabloid saznaje da će Sjedinjene Američke Države u Briselu okupiti najviše predstavnike Srbije i privremenih kosovskih institucija, i „bukvalno ih naterati da potpišu pravno obavezujući sporazum“.

U Briselu je 26. juna održan susret Aleksandra Vučića, Hašima Tačija i Federike Mogerini, ali je – sudeći po izjavama sve tri strane – to bio samo još jedan u nizu sastanaka u okviru briselskog pregovora, bez ikakvih konačnih i sudbonosnih odluka. Ivica Dačić je nakon sastanka izjavio da su pozicije Beograda i Prištine značajno udaljene, Tači da bi zamrznuti konflikt dugoročno doneo veliku štetu, a Vučić da je važno da se stvari rešavaju u miru. Predsednik Srbije dodao je i to da odluku neće doneti samostalno, već da će sa predlogom „izaći pred narod, koji će odlučiti sve“.

 

FN Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.