„Alo” vidi Sašu Mirkovića gde ga nema


List „Alo” u svom tekstu od 4. jula navodi da se na konferenciji za novinare „Saša Mirković, pajtos Vuka Jeremića, pojavio sa fantomkom, što jasno poručuje da se priprema neko zlo”. Međutim, kako smo utvrdili, estradni menadžer, producent i bivši poslanik SNS-a Saša Mirković nije prisustvovao pomenutoj konferenciji za štampu.

Iza teksta lista „Alo”, objavljenog pod naslovom „JEREMIĆEV LUDAK SA FANTOMKOM; Od čega se KRIJU i kakvo ZLO spremaju Srbiji?” zapravo se nalazi izveštaj sa konferencije za štampu tima serijala Rikošet, koji je najavio da će se baviti detaljima ubistva predsednika građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića. Naime, list „Alo” je od pomenute konferencije preneo samo sliku iz daljine na kojoj se vide dve osobe sa fantomkama i pomenutu tvrdnju da se ispod jedne od njih krije Saša Mirković. Međutim, kako je za Fake News Tragač potvrdio sam Mirković, on se nije pojavio na konferenciji, a ljudi u fantomkama su tu bili u ime „Pokreta ujedinjenih fantoma”.

„Danas nisam bio na konferenciji za štampu Rikošet – ko je ubio Olivera? Na konferenciji su bili urednik Predrag Popović, advokat Rikošeta Nataša Tošić i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma. Goran Marković i ja smo producenti i nalazimo se sa ekipom na terenu”, rekao je Mirković.

Foto: Medija centar

I u izveštaju dostupnom na sajtu Medija centra takođe se navodi da uprkos tome što je najavljen kao jedan od govornika Mirković nije došao na konferenciju: „Iako je najavljeno, na konferenciji za medije nisu prisustvovali producenti serijala Saša Mirković i Goran Marković. U obrazloženju organizatora stoji da je producentima serijala Ricochet – who killed Oliver? ugrožena bezbednost, te iz tih razloga nisu mogli prisustvovati današnjem događaju”.

Kako se može videti i sa fotografija iz blizine koje su dostupne na ovom sajtu, ali i na video snimku sa konferencije, ispod fantomki nije Saša Mirković, niti je uopšte bio na konferenciji.

Da je Saša Mirković prisustvovao konferenciji, i to „kao maskirani menadžer Vuka Jeremića”, pisali su i Informer i Pink.

 

Danka Mihajlović, FN Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA