Blic piše šta se desilo na utakmici koja će se tek večeras odigrati


Napomena (12. jul 2018.): Blic je ispravio vest nakon objave FN Tragača.

U vesti pod naslovom „NOV SKANDAL ZBOG ISTICANJA DVOGLAVOG ALBANSKOG ORLA Uzor su mu bili Džaka i Šaćiri, a sada se i UEFA umešala“, Blic piše kako je Liridon Leči, fudbaler FK Drita iz Gnjilana, na utakmici protiv FK Malme u UEFA Ligi šampiona pokazao rukama dvoglavog orla, nakon čega je Unija evropskih fudbalskih asocijacija morala da pokrene postupak.

Prethodno su isti simbol, koji se tumači kao simbol (Velike) Albanije pokazali švajcarski fudbaleri poreklom sa Kosova, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri na utakmici protiv Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Međutim, utakmica Drite i Malmea – na kojoj se desio navodni incident, opisan u pomenutoj vesti od 5. jula – biće odigrana tek večeras, 10. jula, sa početkom u 20.45.

Do greške je verovatno došlo pogrešnim referisanjem na švedski klub Malme umesto na gibraltarski Linkoln red imps. O još jednom Blicovom „putovanju kroz vreme“, kada je reč o izveštavanju o fudbalu, možete čitati ovde.

FN Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA