Blic piše šta se desilo na utakmici koja će se tek večeras odigrati

Napomena (12. jul 2018.): Blic je ispravio vest nakon objave FN Tragača.

U vesti pod naslovom „NOV SKANDAL ZBOG ISTICANJA DVOGLAVOG ALBANSKOG ORLA Uzor su mu bili Džaka i Šaćiri, a sada se i UEFA umešala“, Blic piše kako je Liridon Leči, fudbaler FK Drita iz Gnjilana, na utakmici protiv FK Malme u UEFA Ligi šampiona pokazao rukama dvoglavog orla, nakon čega je Unija evropskih fudbalskih asocijacija morala da pokrene postupak.

Prethodno su isti simbol, koji se tumači kao simbol (Velike) Albanije pokazali švajcarski fudbaleri poreklom sa Kosova, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri na utakmici protiv Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Međutim, utakmica Drite i Malmea – na kojoj se desio navodni incident, opisan u pomenutoj vesti od 5. jula – biće odigrana tek večeras, 10. jula, sa početkom u 20.45.

Do greške je verovatno došlo pogrešnim referisanjem na švedski klub Malme umesto na gibraltarski Linkoln red imps. O još jednom Blicovom „putovanju kroz vreme“, kada je reč o izveštavanju o fudbalu, možete čitati ovde.

FN Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.