Bokser nije slomio vilicu maskoti u TV programu


Američki bokser Diontej Vajlder nije slomio vilicu čoveku obučenom u maskotu prilikom gostovanja u TV programu Nación, tvrdi TV mreža ESPN. Iako je demanti vesti o slomljenoj vilici objavljen 14. oktobra, „Alo“ je tri dana kasnije, 17. oktobra, objavio vest pod nazivom „IDIOT GODINE Užas u emisiji, slavni bokser maskoti POLOMIO VILICU, pa zakukao: Nisam znao da je unutra čovek! (VIDEO)“.

Rasprave o udarcu nisu nastale neposredno nakon emisije, već desetak dana kasnije, kada je snimak postavljen na nekoliko Jutjub kanala, uz objašnjenje da je Vajlder čoveku u maskoti slomio vilicu. Bokser je na svom zvaničnom Instagram profilu 14. oktobra postavio sliku spornog slučaja, uz sledeće reči: „Iskreno se izvinjavam hrabrom čoveku koji je povređen (ako je to istina). Osećam veliko poštovanje prema njemu, njegovom učešću, volji i hrabrosti“.

http://www.youtube.com/watch?v=Jpctvduc3AA

Istog dana je na glasine reagovala i sportska TV mreža ESPN, u odgovoru portalu The Wrap: „Izveštaji su netačni. Maskota nije povređena tokom programa Nación na ESPN-u”. Neproverenu vest su osim portala Alo preneli i Blic i Informer, iako je u trenutku objavljivanja vesti bio objavljen i demanti ESPN-a.

Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA