Informer ponovo čuje neizrečeno: slučaj Sulejman Ugljanin


Sulejman Ugljanin nije zahtevao osnivanje Sandžačke republike niti je vređao Aleksandra Vučića tokom obraćanja nakon izborne pobede za Bošnjačko nacionalno veće, uprkos takvim tvrdnjama Informera.

„Predsednik SDA (Stranke demokratske akcije, prim. aut) Sandžaka Sulejman Ugljanin na mitingu u Novom Pazaru direktno je tražio osnivanje Sandžačke republike!“, podnaslov je teksta uz koji Informer prilaže snimke spontane proslave izborne pobede na kojima se, ipak, ne čuje takav zahtev. Ne čuje se ni da Ugljanin vređa Aleksandra Vučićа, što Informer takođe tvrdi u tekstu, ali i u naslovu vesti: „SULEJMAN BI DA CEPA SRBIJU! Ugljanin na mitingu tražio Sandžačku republiku i vređao Vučića!“

Na ostalim dostupnim snimcima (1 2 3 4) Ugljaninovog obraćanja prisutnima nakon proglašenja pobede, u izjavi za televiziju Prva, niti na konferenciji za medije,  nema naznaka da je nosilac liste „Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“ zahtevao formiranje Sandžačke republike i vređao predsednika Srbije. Ono što se jasno čuje jesu okupljeni koji su tokom Ugljaninovog govora skandirali „Sandžačka republika“ i „Vučiću pederu“.

Samoopredeljenje demantuje navode Informera i drugih medija i tvrdi da Sulejman Ugljanin ni u jednom trenutku nije rekao tako nešto.

Informer nije odgovorio na molbu Fake News Tragača da pošalje snimke na kojima se čuju sporne izjave Sulejmana Ugljanina.

Sličnu vest su preneli Pink i Srpska informativna agencija (SIA).

Darija Stjepić, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA