Stvarnost demantovala Informer: Đilas i Šolak nisu kupili Prvu i O2


Televizijske kuće Prva i O2 nisu prodate jednom od lidera „Saveza za Srbiju“ Draganu Đilasu i medijskom preduzetniku Draganu Šolaku, kao što je 16. novembra najavio Informer. Ovaj dnevni list je tada na naslovnoj strani objavio naslov: OTKRIVAMO TAJKUNSKU ZAVERU – ŠOLAK I ĐILAS KUPUJU TV PRVA I O2.

Informer, 16. novembar 2018.

Umesto najavljene akvizicije, ponovo se dogodila potpuno suprotna stvar. TV kanale koji su bili u vlasništvu grčke Antena grupe, umesto opozicionog lidera, kupio je brat visokopozicioniranog političara iz Srpske napredne stranke (SNS) Srđan Milovanović koji je neposredno pre toga Telekomu Srbije prodao za 200 miliona evra kablovski sistem Kopernikus.

U nepotpisanom tekstu iz Informera iznete su, sada je jasno, netačne tvrdnje da su Šolak i Đilas grčkom biznismenu Teu Kirijakuu, dali ‘obavezujuću ponudu za preuzimanje’ tešku više od sto miliona evra. Ove dve televizije kupio je Srđan Milovanović, i to za 20 miliona evra manje nego što je prethodno dobio za Kopernikus.

Petar Klaić, Fake News Tragač

Ukratko

12/06/2024

Ne, Adriana Vilagoš nije iz Vrbasa

Sportklub (podsajt portala N1) objavio je vest o velikom uspehu Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, koja je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju. U tekstu…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA