Stvarnost demantovala Informer: Đilas i Šolak nisu kupili Prvu i O2


Televizijske kuće Prva i O2 nisu prodate jednom od lidera „Saveza za Srbiju“ Draganu Đilasu i medijskom preduzetniku Draganu Šolaku, kao što je 16. novembra najavio Informer. Ovaj dnevni list je tada na naslovnoj strani objavio naslov: OTKRIVAMO TAJKUNSKU ZAVERU – ŠOLAK I ĐILAS KUPUJU TV PRVA I O2.

Informer, 16. novembar 2018.

Umesto najavljene akvizicije, ponovo se dogodila potpuno suprotna stvar. TV kanale koji su bili u vlasništvu grčke Antena grupe, umesto opozicionog lidera, kupio je brat visokopozicioniranog političara iz Srpske napredne stranke (SNS) Srđan Milovanović koji je neposredno pre toga Telekomu Srbije prodao za 200 miliona evra kablovski sistem Kopernikus.

U nepotpisanom tekstu iz Informera iznete su, sada je jasno, netačne tvrdnje da su Šolak i Đilas grčkom biznismenu Teu Kirijakuu, dali ‘obavezujuću ponudu za preuzimanje’ tešku više od sto miliona evra. Ove dve televizije kupio je Srđan Milovanović, i to za 20 miliona evra manje nego što je prethodno dobio za Kopernikus.

Petar Klaić, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA