Mirjanu i Bojana već treći put udara grom dok vode ljubav na Adi Ciganliji


Šansa da vas barem jednom u životu udari grom meri se delovima promila. Sudeći po pisanju srpskih tabloida, Bojan Z. (33) i Mirjana M. (36) iz Beograda imali su takav maler da ih grom u poslednje četiri godine udari najmanje tri puta. I to svaki put dok su vodili ljubav na Adi Ciganliji. Pri tom, niko od njih dvoje nije ostario od 2016. godine do danas. I da, Mirjana ima muža.

Tokom protekle nedelje čitav niz portala u zemlji objavio je lažnu vest da su dve osobe povređene na bizaran način. „HAOS U BEOGRADU! Imali S*KS na Adi kada ih je UDARIO GROM, a pravi skandal nastao tek u bolnici”, piše Srbija Danas 20. juna 2019. Navodno, „ljubavnici su stradali ispod žalosne vrbe kada je veliko nevreme zahvatilo Beograd.”

Citira se na ovom mestu i „dobro obavešteni izvor“, koji kaže da je muškarac zadobio lakše povrede, jer je bio u ulozi provodnika. Grom koji udara ljubavnike na plaži, čini se, nije bio dovoljno senzacionalan sam po sebi, nego je priča dobila i nastavak, pa je, kako se kaže u naslovu, pravi skandal nastao tek u bolnici.

Drama se navodno odigrala ovako: „Mlađi gospodin je došao u bolnicu i raspitivao se za zdravstveno stanje povređene Mirjane M. […] Među ženskim stvarima koje je preuzeo bili su i muški odevni predmeti. Kada su mu objasnili da stvari pripadaju njenom mužu, on je zaprepašćeno rekao: ‘Pa, ja sam njen muž!’ Tada su morali da mu saopšte da je Mirjana povređena u trenutku dok je u prirodi vodila ljubav sa kolegom sa posla”, prenosi Srbija Danas.

Ono što je ovu vest odmah učinilo sumnjivom jeste da je isti portal, potpuno istu vest objavio i 5. maja 2018. Tekst je nepromenjen, istinitost i dalje potvrđuje lekar iz neimenovane bolnice, a protagonisti – Bojan Z. (33) i Mirjana M. (36) iz Beograda, naravno – u međuvremenu nisu ostarili. Jedina razlika je što se Srbija Danas 13 meseci ranije nije stidela da ispiše punu reč „seks”, dakle bez zvezdice umesto jednog slova.

U beogradskoj hitnoj pomoći FakeNews Tragaču rečeno je da ne znaju za ovakav slučaj. U međuvremenu, naišli smo i na vest objavljenu 26. jula 2016, takođe na portalu Srbija Danas, u kojoj piše da su naši stari poznanici Bojan Z. (33) i Mirjana M. (36) iz Beograda „povređeni kada ih je udario grom dok su vodili ljubav na makiškoj strani Ade Ciganlije”.

Ovaj nesrećni par grom je dva puta udarao i u tabloidu Alo, prvo u julu 2018., pa potom i u junu 2019. Poslednji izmišljeni incident na plaži objavili su i Pink, Kurir, Pravda, S-media i 025.

Danijel Apro, Fake News Tragač

 

Naknadne napomene: Portal Srbija danas je naknadno na samom kraju teksta dodao informaciju da mnogi pretpostavljaju da je ova priča “urbana legenda”. Takođe, čitaoci su nam ukazali na to da jedna verzija ova priče kruži internetom još od 2006. godine (22. jun 2019); Portal Kurira ispravio je neutemeljene navode (15. jun 2023).

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA