Žikina štrpkanja: leto 2019.

FakeNews Tragač još jednom pravi osvrt na rad i delo novinara Živorada Nikolića, koji već mesecima za Kurir, u vidu kolumne, potpisuje plagirane tekstove svojim imenom. Situacija se nije poboljšala ni tokom ovog leta, pa su i tekstovi objavljeni u protekla dva meseca svi odreda bili prepisani. Prethodne nalaze možete pročitati ovde

datumŽikin tekstOdakle potiče tekst?
7. julKralj Petar i u digitalnoj pričiNational Geographic (1), Turistička organizacija Savski venac (2), Wannabe magazin (3)
14. julDragačevski draguljiVikipedija (1)
21. julManastir BanjskaSrbiju volimo (1)
28. julPetrova crkva kod Novog PazaraRTS (1)
4. avgustA sad, sabor u Guči! Guča festival (1), Antrfile (2)
11. avgustPrva violina SrbijeReflektor (1)
18. avgustTakovski visovi, priče o ljudima i drugim postojanstvima!Planinarsko društvo Krug (1)
25. avgustRavena, evropska prestonica mozaikaTT Group (1)

Žikina štrpkanja

S obzirom na to da Živorad Nikolić nije prestao da objavljuje plagirane tekstove ni tokom leta (od osam tekstova osam je plagiranih), odlučili smo da mu na kućnu adresu pošaljemo molbu da prestane s krađom tuđih radova.

Analizu Žikinih “štrpkanja” za jul i avgust možete pronaći ovde: https://fakenews.rs/2019/08/30/zikina-strpkanja-leto-2019/

Posted by FakeNews Tragač on Wednesday, August 28, 2019

Nikolić nije prestao s objavljivanjem plagijata čak ni kada se redakcija Tragača povodom ovog problema obratila glavnom i odgovornom uredniku Kurira Aleksandru Đondoviću, pa smo odlučili da još jednom, pošiljkom na kućnu adresu, zamolimo Nikolića da prestane sa plagiranjem. Ukoliko se takva neprofesionalna praksa nastavi, Tragač će periodično, na svakih nekoliko meseci, izveštavati javnost o uočenim plagijatima.

Milovan Nikolić, FakeNews Tragač