Ekskluziva Srpskog telegrafa o „Dražinom grobu“ stara celu deceniju


Dnevni list „Srpski telegraf“ najavio je na jučerašnjoj naslovnoj strani otkrivanje „istine o smrti“ Draže Mihailovića, te „poverljivog dokumenta o brutalnom ubistvu četničkog vojvode“. Kao i više puta do sada, ispostavilo se da ovaj tabloid čitaocima nudi „ekskluzivne“ priče koje već godinama kruže internetom.

Informacije koje donosi „Srpski telegraf“ objavljene su u štampanom izdanju „Politike“ još u aprilu 2009. godine. Iste godine je na internetu postala dostupna i fotografija Mihailovićevog leša. Skicirana mapa na kojoj je označen navodni Mihailovićev grob na internetu se prvi put pojavila pre skoro devet godina.

Sličnu „ekskluzivu“ Srpski telegraf je objavio i u februaru 2019, kada je čitaocima predstavio dokument koji je javno dostupan već 22 godine. Nekoliko meseci pre toga, portal Srbija danas je otkrio „tajni dokument CIA“ za koji smo ustanovili da je 20 godina star osvedočeni falsifikat.

FakeNews Tragač

Ukratko

22/05/2024

Ne, „pravilo 7-38-55“ nije pravilo

Portal Gradske info pridružio se nizu portala koji su preneli netačne navode o takozvanom „pravilu 7-38-55“, prema kojem se sedam odsto komunikacije prenosi rečima, 38 odsto tonom…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA